MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN...

    MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 475 g - BAUCK HOF

    Obecnie brak na stanie
    17,36 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1443 kJ / 341 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 72 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,4 g
    Białko: 6,3 g
    Sól: 2,3 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać soje, ORZECHY, nasiona SEZAMu oraz łubin.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 225 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół
    2. Mieszankę wymieszać z 475 ml letniej wody za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego
    3. Mieszać ciasto do wyrobienia
    4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem (25 x 10 cm) formy do pieczenia
    5. Powierzchnię wygładzić łyżką zwilżoną w wodzie, następnie posmarować ją olejem
    6. Ciasto naciąć na środku za pomocą noża zanurzonego w roztopionym tłuszczu. Chleb piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni Celsjusza przez 50-60 minut
    7. Po upieczeniu wyjąć chleb z foremy i pozostawić go do wystudzenia.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
    4015637001678

    16 innych produktów w tej samej kategorii: