SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować we wrzącej, osolonej wodzie (1 l wody na 100 g makaronu), przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając.
(Podany czas gotowania należy traktować w przybliżeniu).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ/354 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 2,9 g
Białko - 12 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 5 - 28°C, w chłodnym i suchym miejscu, z dala od ciepła i światła.