SKŁADNIKI
mąka gryczana* (80 %), mąka z ryżu brązowego*, grzyby shiitake* (2 %) woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baza do dań z woka,zup z makaronem i sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1447 kJ / 342 kcal
Tłuszcz - 3,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 62,7g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik- 9,1 g
Białko - 11,6 g
Sól - 0,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Możezawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE
SPOSÓBPRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będziegotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnymmiejscu