SKŁADNIKI
ekologiczna kasza kukurydziana 100 %
OPIS
Ekologiczna kasza kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15-20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/319 kcal
Tłuszcz 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 2,5 g
Błonnik 4 g
Białko 6,5 g
Sól 0,36 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu