SKŁADNIKI
ekologiczna kasza manna z PSZENICY 100 %
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 0,5l MLEKA lub wody. Do gotującego się MLEKA (wody) wsypać 3-4 łyżki stołowe kaszy. Gotować 3-5 minut, na małym ogniu często mieszając. Ilość kaszy można modyfikować w zależności od oczekiwanej konsystencji.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1457 kJ/348 kcal
Tłuszcz 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,18 g
Węglowodany 76,7 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 2,5 g
Białko 8,7 g
Sól 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i chłodnym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.
Chronić przed wysoką temperaturą i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych