SKŁADNIKI
ekologiczny KUSKUS razowy (z PSZENICY twardej) 100 %.
OPIS
Ekologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1485 kJ / 351 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 66 g
w tym cukry - 1,9 g
Błonnik - 8,8 g
Białko - 12 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.