SKŁADNIKI
żurawina* (Oxycoccus quadripetalus) 80 %, cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. Pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (RWS)**
Wartość energetyczna - 524 kJ/125 kcal (6%)**
Tłuszcz - 0,8 g (1%)**
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g (1%)**
Węglowodany - 29 g (11%)**
w tym cukry - 21 g (23%)**
Białko - 0 g (0%)**
Sól - 0 g (0%)**
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w temperaturze +4 st. C.