SKŁADNIKI
Gruszki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyna, regulator kwasowości: kwas L-askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
100 g produktu sporządzono z 80 g owoców gruszki. Produkt pasteryzowany otrzymany przez gotowanie owoców gruszki; z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu ph; pektyny. Smak słodko-kwasny charakterystyczny dla owoców gruszki, barwa zbliżona do barwy owoców.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 438 kJ/103 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 24 g
w tym cukry - 18 g
Białko - <0,5 g
Sól - <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. + 4 st. C.