SKŁADNIKI
pigwowiec japoński, cukier, woda.
OPIS
Pigwowiec w plastrach zanurzony w słodkim syropie posiada charakterystyczny aromat oraz cierpki smak. Doskonała jakość i smak zamknięta w estetycznym słoiczku, bez konserwantów, bez barwników i aromatów.
Pigwa w syropie smakuje wyśmienicie w gorących napojach, deserach, ciastach, czy wytrawnych daniach. Polecana także do lodów, budyniu, koktajli oraz drinków.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 692 kJ/163 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 37 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.