SKŁADNIKI
ekologiczna kasza JĘCZMIENNA pęczak 100 %.
OPIS
Ekologiczny pęczak JĘCZMIENNY powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1442 kJ / 341 kcal
Tłuszcz - 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 67 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 7,1 g
Białko - 9,5 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.