SKŁADNIKI
maca (korzeń) w proszku* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sproszkowany korzeń maca od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej. Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach gór. Ma delikatnie słodki, korzenny smak.
Korzeń Maca jest adaptogenem, czyli substancją, która działa pozytywnie na układ nerwowy. Wysuszony korzeń maca charakteryzuje się wysoką zawartością węglowodanów.
ZALECANE SPOŻYCIE
Wymieszaj jedną łyżeczkę z ulubionym mlekiem, jogurtem lub sokiem, dodaj do płatków, deserów, sałatek. Jedz 2-3 łyżeczki dziennie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1229 kJ / 289 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 61,3 g
w tym cukry: 38,2 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 9,7 g
Sól: 0,25 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY, GLUTEN oraz soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.