SKŁADNIKI
woda, ocet ryżowy*, sos kokosowy aminos* (syrop z kwiatów palmy kokosowej*, sól morska), sól morska, syrop z agawy*, algi kombu, grzyby shiitake*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Wegańska alternatywa sosu rybnego. Sos na bazie octu ryżowego, sosu kokosowego aminos, alg kombu i grzybów shiitake.
Ten sos ma głęboki, orzechowy smak. Idealny do dipów, marynat i curry. Doskonały dodatek do makaronów noodle czy dania Tom kha kai.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 280 kJ/67 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 16 g
w tym cukry - 15 g
Błonnik - 0,2 g
Białko - 0,2 g
Sól - 12,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.