PSZENICA CHRUPIĄCA Z MELASĄ I...

    PSZENICA CHRUPIĄCA Z MELASĄ I MIGDAŁAMI 120 g - DOBRA KALORIA

    Obecnie brak na stanie
    9,74 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    ekspandowane ziarno PSZENICY (74 g*), melasa buraczana (32 g*), MIGDAŁY (5 g*) [*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu]

    OPIS
    Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Wysoka zawartość: żelaza, magnezu. Naturalne źródło błonnika.

    Gotowa do spożycia:
    - Dodaj do jogurtu, MLEKA lub napoju roślinnego
    - Dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
    - Możesz również chrupać prosto z paczki

    Kremowy deser
    1. Wsyp do 4 pucharków po 2 -3 łyżki PSZENICY z melasą i migdałami
    2. Wymieszaj 250 g serka mascarpone, 200 g MLEKA kokosowego (gęstą część), 1 łyżkę miodu, 40 g mielonych MIGDAŁÓW, 80 g PSZENICY z melasą i migdałami
    3. Nałóż masę do pucharków i schłódź w lodówce
    4. Posyp schłodzony deser kakao. Możesz dodać również świeże owoce np. maliny, banany.

    Co dobrego w PSZENICY z melasą i migdałami?
    magnez - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
    żelazo - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i transporcie tlenu w organizmie

    Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 30 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1622 kJ/384 kcal
    Tłuszcz: 4,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
    Węglowodany: 71 g
    w tym cukry: 21 g
    Błonnik: 6,6 g
    Białko: 12 g
    Sól: 0,03 g
    żelazo: 7,0 mg (50 % RWS)
    magnez: 200 mg (53 % RWS)

    RWS - referencyjna wartość spożycia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5903548005054

    16 innych produktów w tej samej kategorii: