JAGLANKA Z PIECZONYMI JABŁKAMI,...

    JAGLANKA Z PIECZONYMI JABŁKAMI, MIODEM I CYNAMONEM 120 g - DOBRA KALORIA

    Obecnie brak na stanie
    11,53 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    ekspandowana kasza jaglana (71 %), jabłko suszone (18 %), melasa buraczana, miód (6 %), cynamon (0,4 %).

    OPIS
    Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Wysoka zawartość: żelaza, magnezu. Naturalne źródło błonnika.

    Gotowa do spożycia:
    - Dodaj do jogurtu, MLEKA lub napoju roślinnego
    - Dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
    - Możesz również chrupać prosto z paczki

    Jabłka zapiekane z jaglanką
    1. Wsyp do miski: 30 g jaglanki, 35 g suszonej żurawiny, 40 g orzechów włoskich, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczkę miodu.
    2. Wydrąż gniazda w 3 jabłkach i w ich miejsce nałóż jaglankową mieszankę
    3. Upiecz: 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza
    4. Podaj na ciepło z łyżką gęstego jogurtu lub lodami

    Co dobrego w jaglance?
    magnez - pomaga w prawidłowej syntezie białka i odgrywa rolę w procesie podziału komórek
    żelazo - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny

    Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 50 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1537 kJ/363 kcal
    Tłuszcz: 1,9 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
    Węglowodany: 76 g
    w tym cukry: 24 g
    Błonnik: 3,7 g
    Białko: 8,8 g
    Sól: 0,02 g
    żelazo: 4,2 mg (30 % RWS)
    magnez: 113 mg (30 % RWS)

    RWS - referencyjna wartość spożycia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5903548001568

    16 innych produktów w tej samej kategorii: