SKŁADNIKI
substancja słodząca: erytrytol BIO.
OPIS
Erytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla cukru tradycyjnego. Należy do grupy alkoholi cukrowych. Jest mniej słodszy od sacharozy (60 %-80 %).
Doskonale nadaje się do słodzenia, gotowania i pieczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 0 kJ/0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g
w tym cukry: 0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 100 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.