CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g -...

    CUKIER WANILINOWY BEZGLUTENOWY 32 g - CELIKO

    0,97 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cukier, aromat: etylowanilina.

    OPIS
    Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

    Przepis na ciasto drożdżowe
    Składniki:
    - 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g
    - 2 jaja
    - 150 ml mleka
    - 30 g roztopionego MASŁA lub oleju
    - 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego

    Sposób przyrządzenia:
    1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręcznie, aż masa będzie gładka, jednolita i błyszcząca.
    2. Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut. Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut.
    3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza, około 30 minut.
    4. Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038002401
    5443 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: