SKŁADNIKI
cukier kokosowy (palmowy)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bio Cukier Kokosowy jest to zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego białego cukru – jest to produkt w 100 % naturalny, organiczny, nierafinowany, wytwarzany z soku pąków palmy kokosowej.
Największym jego plusem jest bardzo niski indeks glikemiczny, dlatego poleca się go osobom cierpiącym na cukrzycę. Jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży. Lekko karmelowy smak sprawdza się doskonale w kawie, herbacie oraz wypiekach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1577 kJ / 377 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 93 g
w tym cukry: 90 g
Białko: 0 g
Błonnik: 0 g
Sól: 0,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, ORZECHY oraz gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.