SKŁADNIKI
mango 71 %, sok jabłkowy, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,01 %), substancja żelująca (pektyna), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
OPIS
Owoc mango doskonale pasuje do potraw i deserów z nutą egzotyki. Nasz produkt nie jest dosładzany cukrem. Słodzony jest stewią, co dodatkowo podnosi jego walory prozdrowotne i obniża kaloryczność.
Sporządzono z 71 g owoców na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 373 kJ/89 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 11 g
alkohole wielowodorotlenowe: 13 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C i spożyć w ciągu 7 dni.