SKŁADNIKI
ekologiczny olej MIGDAŁOWY.
OPIS
Olej roślinny uzyskany przez tłoczenie na zimno ekologicznych migdałów.
Świetne do świeżego i gotowanego jedzenia. Doskonale sprawdza się jako składnik ciast.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 3475 kJ / 830 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 67 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 17 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła i ciepła.
Po otwarciu przechowywać zamknięte, w takich samych warunkach jak powyżej oraz wkrótce spożyć.