SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Pozyskiwane są metodą wirowania na zimno.
Oliwki ARBEQUINA to odmiana pochodząca z Katalonii charakteryzująca się najniższą kwasowością spośród innych gatunków oliwek.
Oliwa ta jest zalecana osobom szukającym delikatnej w smaku oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3179 kJ/759 kcal
Tłuszcz - 92 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone - 14 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 69 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,0 g
Węglowodany - 0 g
w tym
cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła.