MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA...

    MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

    Obecnie brak na stanie
    7,68 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa do piernika (cynamon, imbir, goździki, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja spulchniająca: węglany wapnia, sól, aromat.

    OPIS
    Koncentrat ciasta w proszku do wypieku piernika.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    **** Piernik
    Przygotować do piernika
    - 1 opakowanie koncentratu ciasta
    - 2 JAJA*
    - 120 ml oleju
    - 100 ml MLEKA*

    Wykonanie:
    - Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, MLEKO i miksować ok. 2 minuty
    - Dodać olej i miksować jeszcze ok. 2 minuty. Masę wylać do foremki (keksówki) 11 x 20 cm i wstawić do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika. Piec ok. 45 - 50 minut (do suchego patyczka)
    - Wyjąć i ostudzić na kratce. Ostudzony piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi oraz polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

    W wersji wegańskiej
    - 1 opakowanie koncentratu ciasta (300 g), zamiennik JAJA (2 łyżki siemienia lnianego zalane 100 ml ciepłej wody), 120 ml oleju, 80 ml wody lub MLEKA roślinnego np. sojowego.


    **** Tort o smaku piernika "inaczej"
    Przygotować do tortu o smaku piernika "inaczej"
    Na placki:
    - 1 opakowanie koncentratu ciasta, 4 JAJA, 40 ml wody, 1 łyżka oleju, szczypta soli, olej do smażenia
    Na krem:
    - 1 budyń o smaku śmietankowym Celiko, 400 ml MLEKA, 100 g margaryny lub masła

    Wykonanie:
    - Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je mikserem na sztywną pianę. Dodawać do jednym żółtku i nadal miksować. Następnie dodać przesianą przez sito mieszankę i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać wodę, olej i delikatnie wymieszać
    - Rozgrzać patelnię z minimalną ilością tłuszczu. Ciasto nabrać chochelką i rozprowadzić po całej patelni. Smażyć z dwóch stron jak naleśniki. Z jednego opakowania mieszanki przy smażeniu na patelni o średnicy 20 cm wyjdzie ok. 8 sztuk
    - Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Do ciepłego budyniu dodawać małymi porcjami MASŁO i ubijać mikserem. Gotowy krem schłodzić w lodówce
    - Krążki ciasta układać na płaskim talerzu i przekładać kremem. Wierzch tortu posypać cukrem cynamonowym i orzechami lub polać polewą czekoladową.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
    Wartość energetyczna: 1555 kJ/366 kcal
    Tłuszcz: 0,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 86 g
    w tym cukry: 38 g
    Białko: 2,6 g
    Sól: 0,94 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5900038001190

    16 innych produktów w tej samej kategorii: