SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, sól morska, cebula*, czerwona cebula prażona* (6 %), kolendra*, czosnek*, GORCZYCA* (5 %), koper* (3 %), kurkuma*, pieprz*, natka pietruszki*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chcesz ugotować coś wyjątkowego? Co powiecie na pikantną zapiekankę z łososiem? Nasza mieszanka przypraw z czerwoną smażoną cebulą i gorczycą wymaga tylko łososia i śmietany z Twojej strony. I oczywiście zawiera również cudowną nutę koperku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 3 filety z łososia (łącznie ok. 350 g), 200 g śmietany.
1. Umieść filety z łososia (świeże, rozmrożone lub mrożone) w naczyniu żaroodpornym.
2. Wymieszać 100 ml zimnej wody, śmietanę i mieszankę przypraw, a następnie polać łososia.
3. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C z grzaniem góra/dół, lub z termoobiegiem na 180°C przez ok. 25 minut (mrożony ŁOSOŚ ok. 30 minut).
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.