SKŁADNIKI
woda, dynia* 38 %, ryż pełnoziarnisty* 5 %, pomarańcza* 2 %, czosnek*, marchew*, pietruszka*, por*, wino białe* (zawiera SIARCZYNY), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, PARMEZAN* 0,5 %, MASŁO*, ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Risotto z dynią to klasyczne danie włoskiej kuchni, znane jako "risotto alla zucca". Danie to jest ikoną prostoty i przejawów włoskiego geniuszu w łączeniu smaków. W tym słoiku słodycz dyni jest harmonijnie uzupełniana cytrusową nutą pomarańczy i mocno słonym smakiem parmezanu. Spędź chwilę z tym pożywnym posiłkiem, który przeniesie Cię do włoskiej knajpki, do stolika z widokiem na Dolomity.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 297 kJ / 71 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 7,8 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.