SKŁADNIKI
woda, buraki* 13,5 %, ziemniaki*, kapusta*, fasola biała*, marchew*, pietruszka*, SELER*, wino białe* (zawiera SIARCZYNY), por*, grzyby suszone*, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, olej rzepakowy*, majeranek*, kolendra*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ważnym elementem kultury Bieszczad są Bojkowie, jedna z unikalnych grup etnicznych Karpat Wschodnich. W Sanoku warto odwiedzić skansen etnograficzny, gdzie zobaczysz tradycyjne bojkowskie chaty. Jeśli fascynuje Cię odkrywanie miejsc z duszą, wybierz się do źródeł Sanu, gdzie kiedyś istniała bojkowska wieś Sianki. To miejsce na samym krańcu Bieszczad, gdzie nie prowadzi żadna droga. Zatrzymaj się tam i poczuj ciszę, która może naprawdę poruszyć.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 159 kJ / 38 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 6,6 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.