SKŁADNIKI
ekologiczne prażone ziarna kakao* 100%
OPIS
Ekologiczne prażone całe ziarna kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2603 kJ / 628 kcal
Tłuszcz - 46 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g
Węglowodany - 33 g,
w tym cukry - 2,4 g
Błonnik - 17 g
Białko - 12 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.