SKŁADNIKI
cukier trzcinowy nierafinowany*, kakao*, karmel MLECZNY* 5,8 % (cukier*, odtłuszczone MLEKO w proszku*), naturalny aromat karmelowy, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Czekolada w proszku o smaku mlecznego karmelu.
Zawartość kakao minimum: 40 %.
Składniki Fair Trade: kakao, cukier trzcinowy. Ogółem: 90 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2 czubate łyżeczki proszku (20 g) zalać 250 ml spienionego MLEKA (max. 78°C), dobrze wymieszać. Nie podawać z wodą.
Można podawać z napojem SOJOWYM lub MIGDAŁOWYM.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1604 kJ/382 kcal
Tłuszcz: 8,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 53 g
Białko: 9,0 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.