SKŁADNIKI
kakao w proszku* 65 %, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Gorąca czekolada instant na bazie cukru trzcinowego. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Natychmiast rozpuszcza się zarówno w gorącym, jak i zimnym mleku. Bez laktozy i glutenu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodaj 2 lub 3 łyżki do filiżanki lub szklanki. Dolej odrobinę gorącego lub zimnego MLEKA (ilość wedle uznania) i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj resztę mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1439 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 32 g
Błonnik: 20 g
Białko: 16 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.