SKŁADNIKI
cukier*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, tłuszcz kokosowy*, żywność barwiąca: ekstrakty roślinne (jabłko*, krokosz barwierski*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Polewa w kolorze żółtym, która sprawdzi się idealnie przy dekorowaniu tortów, ciast, babeczek, muffinek, ciastek na patyku oraz lodów. Przy jej użyciu stworzymy wyjątkowe dekoracje, które zachwycą nawet najbardziej wymagającego klienta. Produkt polecany jest do pracy w cukierniach, punktach gastronomicznych, cateringach oraz domowych kuchniach amatorów słodkich wypieków.
Polewa sprawdzi się na wszystkich gładkich powierzchniach, takich jak fondant, krem maślany, ganache czy czekolada. Ponadto jest stabilna na śmietanie, wegetariańska i nie zawiera alkoholu ani tłuszczu palmowego.
Jeśli nie zużyjesz tubki, możesz po prostu przechowywać resztki polewy i podgrzać tubkę do następnego ciasta aby użyć jej ponownie.
SPOSÓB UŻYCIA
Podgrzej zamkniętą tubkę w kuchence mikrofalowej (max. 800 W) przez 30 sekund lub umieść w gorącej łaźni wodnej na ok. 1 minutę. Wyjmij tubkę, dobrze wstrząśnij, w razie potrzeby podgrzej ponownie maksymalnie 5 sekund w kuchence mikrofalowej (max. 800 W) lub w łaźni wodnej. Powtórz proces, aż glazura całkowicie się rozpuści.
Otwórz zakrętkę i poprowadź tubkę wzdłuż krawędzi ciasta. Dociśnij lekko i równomiernie, tak aby polewa spływała po krawędzi w postaci kropli.
Tubka polewy wystarczy do dekoracji krawędzi ciasta o średnicy 26 cm.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2626 kJ/632 kcal
Tłuszcz - 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g
Węglowodany - 47 g
w tym cukry - 43 g
Białko - 5,6 g
Sól - 0,5 g
UWAGA
Tubka, zakrętka i zawartość mogą szybko się przegrzać! Dotykaj ostrożnie!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed gorącem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.