SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana*, mieszanka białek* 44,5 % (białko MIGDAŁOWE*, białko z nasion słonecznika*), 2,2 % proszek truskawkowy*, 1,8 % naturalny aromat truskawkowy, naturalny aromat wanilii bourbon, sproszkowane buraki*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Truskawkowy budyń proteinowy to idealny deser białkowy dla każdego, kto chce podjadać naturalnie bez wyrzutów sumienia. Połączenie ekologicznych białek roślinnych i truskawek zapewnia czystą przyjemność z deseru.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 400 ml wybranego napoju roślinnego lub MLEKA, 40-50 g wybranego słodzika (np. erytrytol lub nierafinowany cukier trzcinowy)
1. Wymieszaj 100 ml płynu z proszkiem budyniowym na gładką masę.
2. 300ml płynu ze słodzikiem wlać do garnka i zagotować.
3. Dodaj wymieszany budyń w proszku.
4. Gotuj przez 2 minuty (niska temperatura), ciągle mieszając.
5. Przelej budyń do miseczek i odstaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1483 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,42 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 6,7 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 24,5 g
Sól: 0,77 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ŁUBIN, GLUTEN, SOJĘ oraz inne orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.