SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana*, mieszanka białek* 42,6 % (białko konopne*, białko z nasion słonecznika*, białko z pestek dyni*), 5 % naturalny aromat karmelowy, 3,3 % sól, 2,2 % karmel instant* (syrop karmelowy*, maltodekstryna*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Proteinowy budyń o smaku słonego karmelu to idealny deser białkowy dla każdego, kto chce podjadać naturalnie bez wyrzutów sumienia. Połączenie ekologicznych białek roślinnych i słonego karmelu zapewnia czystą przyjemność z deseru.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 400 ml wybranego napoju roślinnego lub MLEKA, 40-50 g wybranego słodzika (np. erytrytol lub nierafinowany cukier trzcinowy)
1. Wymieszaj 100 ml płynu z proszkiem budyniowym na gładką masę.
2. 300 ml płynu ze słodzikiem wlać do garnka i zagotować.
3. Dodaj wymieszany budyń w proszku.
4. Gotuj przez 2 minuty (niska temperatura), ciągle mieszając.
5. Przelej budyń do miseczek i odstaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1489 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 27 g
Sól: 3,37 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ŁUBIN, SOJĘ, orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.