SKŁADNIKI
TUŃCZYK bonito* (66 %), olej słonecznikowy** (22 %), chili** (3 %), woda, sól morska. (**certyfikowany składnik ekologiczny), (*certyfikat Fair Trade™ wydany przez Fair Trade USA®).
27,5 % składników pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych.
TUŃCZYK bonito (Katsuwonus pelamis) złowiony w Zachodnim Oceanie Indyjskim (FAO 51), Malediwy. Narzędzia połowowe: haki i liny.
OPIS
Puszka przepysznej ryby, którą można dodać do różnego rodzaju potraw, jak również zjeść bez niczego. TUŃCZYK świetnie smakuje w każdej sytuacji, okazuje się idealnym dodatkiem do ryżu, makaronu, a także sałatki.
Ryby powinny zagościć w codziennej diecie każdego człowieka. TUŃCZYK to bogate źródło białka, może być spożywany na śniadanie, obiad lub kolację. Chętnie polecany przez sportowców.
Produkt sterylizowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniu
Wartość energetyczna: 748 kJ/179 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: <0,1 g
Białko: 25 g
Sól: 0,86 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.