SKŁADNIKI
TUŃCZYK biały** 54 %, oliwa z oliwek extra virgin*, woda, białka MLEKA*, pasta z ANCHOIS** 2 % (SARDELA**, sól), sok z cytryny*, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy, stabilizatory: guar guma, guma ksantanowa. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **pozyskiwane ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC)
OPIS
Wysokiej jakości składniki w połączeniu z naszą miłością do morza - oto kulinarny sekret tej przepysznej pasty rybnej. Tę delikatną pastę wyróżnia przepełniony świeżością słony smak, który stworzy idealną kompozycję z każdą kanapką. Pasta doskonale sprawdzi się również na krakersach jako orzeźwiająca zakąska. Spróbuj także nadziać małe pomidorki koktajlowe i daj się podbić tej wyśmienitej kombinacji.
Produkt sterylizowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1250 kJ/302 kcal
Tłuszcz - 26,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 g
Węglowodany - 0,1 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 15,1 g
Sól - 0,63 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.