POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g - KROKUS

    POWIDŁA ŚLIWKOWE 320 g - KROKUS

    14,57 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    śliwki, cukier.

    OPIS
    Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu.
    Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
    Powidłami śliwkowymi można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Piernik przełożony tymi powidłami zyskuje szlachetny smak. Powidła śliwkowe dobrze łączą się z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa lub zupę śliwkową.

    Powidła śliwkowe:
    - produkowane z węgierek
    - całe owoce przetarte ze skórką
    - gładka, smarowna konsystencja

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 983 kJ/231 kcal
    Tłuszcz: 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 55 g
    w tym cukry: 52 g
    Białko: 1,5 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
    5906732624024
    246 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: