KONFITURA MORELOWA 320 g - KROKUS

    KONFITURA MORELOWA 320 g - KROKUS

    14,16 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    morele, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) - zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu.
    Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
    Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Konfitura morelowa zmiksowana z mlekiem jest wspaniałym gęstym koktajlem. Możemy ją podawać, jako dodatek do tostów, pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych, do przekładanie tortów (np. tort Sachera, wiedeński tort ananasowy).

    Konfitura morelowa:
    - jednolita konsystencja wygodna w użyciu
    - wyrazisty słodki smak
    - intensywny słoneczny kolor

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1160 kJ/277 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 64 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
    5906732624116
    144 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: