SKŁADNIKI
oxymel 50 % [macerat 80 % (ocet jabłkowy, cebula, czosnek, korzeń chrzanu 5 %, korzeń imbiru 5 %, tymianek, oregano, papryczka chili, anyż, cynamon), syrop z agawy], sok z kimchi 49,5 % [kapusta pekińska, cebula, imbir, papryka chili 15 %, czosnek, miso (SOJA, ryż, sól morska, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY (woda, SOJA, sól morska, alkohol), marchew, rzodkiew, sól], nutri-tride 0,5 % [ekstrakt z drożdży 75 % (nukleotydy RNA 45 %), maltodekstryna 15 %, inozytol 10 %].
OPIS
Oxymel (oksymel) inaczej ognisty cydr jest to tradycyjna mieszanina octu jabłkowego i miodu.
Oxymel powstaje w wyniku procesu maceracji, który polega na zanurzeniu warzyw i ziół w occie jabłkowym nawet do 12 tygodni, dzięki temu płyn zachowuje cenne składniki warzyw i ziół.
Nasz naturalny syrop tworzymy na bazie żywego rzemieślniczego octu oraz wyselekcjonowanych ekologicznych warzyw i ziół.
Produkt niepasteryzowany.
Co wyróżnia nasz oxymel?
Oxymel powstaje na bazie miodu, natomiast nasz tworzymy przy użyciu syropu z agawy. Dzięki czemu oksymel mogą spożywać również weganie.
Warzywa oraz zioła użyte w maceracie są 100 % ekologiczne. Nasz oxymel jest wyjątkowo smaczny.
Jak smakuje oxymel?
Smak produktu jest nietuzinkowy. Na początku przebijają się lekko kwaskowe nuty octu, ale czuć również bogactwo ziół oraz warzyw. Dodatek syropu z agawy scala intensywny, bogaty smak i nadaje delikatnej słodyczy.
ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Pić 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie.
Jeśli macerat jest dla Ciebie zbyt intensywny, możesz rozrobić go w ciepłej lub zimnej wodzie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 392 kJ/94 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać przed i po otwarciu w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do 25 stopni Celsjusza.