SKŁADNIKI
baza owsiana (woda, OWIES 10 %), olej rzepakowy, regulator kwasowości (fosforan dipotasowy), węglan wapnia, fosforany wapnia, sól, witaminy (D3, ryboflawina i B12).
OPIS
Napój roślinny na bazie ziaren owsa o przyjemnym, delikatnie słodkawym smaku. Alternatywa MLEKA krowiego, doskonały do kawy - genialnie się pieni.
Przed użyciem wstrząsnąć.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Umieść dyszę pary na powierzchni napoju owsianego
2. Napowietrzaj napój OWSIANY - obserwuj tworzenie się piany
3. Pozostaw napój do "uspokojenia się piany" - Gotowe!
4. Pamiętaj, aby przed podaniem wymieszać napój owsiany
5. Idealna temperatura wody do zaparzania kawy to 92 - 96 stopni Celsjusza. Uważaj, aby Twój napój OWSIANY nie rozwarstwił się
WARTOŚĆ ODŻWYCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 256 kJ/62 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 7,8 g
w tym cukry: 3,5 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,1 g
Witamina D: 1,0 μg (20 %)*
Ryboflawina: 0,21 mg (15 %)*
Witamina B12: 0,38 μg (15 %)*
Wapń: 120 mg (15 %)*
%* - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 5 dni.