SKŁADNIKI
ocet jabłkowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny ocet jabłkowy otrzymywany z najwyższej jakości jabłek w tradycyjnym procesie produkcji. Stosowany jako dodatek do potraw, przyprawa oraz naturalny konserwant.
Produkt niefiltrowany, niepasteryzowany, naturalnie mętny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 35 kJ / 8 kcal
Tłuszcz: <0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,01 g
Węglowodany: 1,99 g
w tym cukry: 0,44 g
Błonnik: 0,03 g
Białko: 0 g
Sól: 0,03 g
UWAGA
Przed użyciem wstrząsnąć. Wytrącanie się osadu na dnie butelki jest naturalnym procesem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 st. C