MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I...

    MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ I RYŻU) PACCHERI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA

    Obecnie brak na stanie
    12,86 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka ryżowa pełnozianista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Idealny jako baza do potraw kuchni włoskiej. Żródło błonnika pokarmowego i białka.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 9 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
    Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
    Tłuszcz: 1,8 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Weglowodany: 62 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Błonnik: 4,3 g
    Białko: 15 g
    Sól: 0,02 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać soję.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
    8050534148770

    16 innych produktów w tej samej kategorii: