SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, przecier z marchwi* 25 %, koncentrat soku z cytryny*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 0,5 - 1 łyżeczkę soli. Czas gotowania al dente: 5-8 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, JAJA, łubin.
UWAGA
Nie zostawiać dziecka z jedzeniem bez nadzoru lub w pozycji leżącej, aby dziecko nie zakrztusiło się.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od światła, w suchym i chłodnym miejscu.