SKŁADNIKI
semolina z PSZENICY durum*, przecier pomidorowy* 25 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować 1 L wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 0,5 - 1 łyżeczkę soli. Czas gotowania al dente: 5-8 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, JAJA, ŁUBIN, gorczycę.
UWAGA
Nie zostawiać dziecka z jedzeniem bez nadzoru lub w pozycji leżącej, aby dziecko nie zakrztusiło się.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od światła, w suchym i chłodnym miejscu.