MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA...

    MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

    Obecnie brak na stanie
    15,34 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowany składniki ekologiczny)

    OPIS
    Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
    Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

    Przepis na lniane chipsy keto:
    Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
    ** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki

    Sposób wykonania:
    1. Wszystkie składniki wsypać do miski
    2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
    3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
    4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
    5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
    6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie

    Otrzymane chipsy zawierają:
    - 45 % tłuszczu
    - 25 % błonnika
    - 18 % białka
    - i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
    Tłuszcz: 38,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 30,1 g
    Białko: 22,6 g
    Sól: 0,14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5908288974394

    16 innych produktów w tej samej kategorii: