MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA...

    MĄKA LNIANA BRĄZOWA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

    15,34 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    prażone, mielone nasiona lnu brązowego*. (*ertyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
    Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

    Przepis na chleb podróżnika:
    Składniki: 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar; 50 g mąki łubinowej bioQlinar; 20 g błonnika gryczanego bioQlinar; 350 g wody, 10 g soli

    Sposób wykonania:
    1. Suche składniki odważ i umieść w sporej misce. Wymieszaj
    2. Zalej wodą i zagnieć ciasto. Ciasto musi być kleiste, ale nie rzadkie. A gdy będzie zbyt twarde dodaj jeszcze odrobinę wody
    3. Gdy już zagnieciesz ciasto w plastyczną kulę i chwilę wyrobisz, rozwałkuj je na prostokątny placek o grubości ok. 12 mm. Pokrój placek na prostokąciki (krakersy), a w każdym zrób nakłucie widelcem
    4. Rozłóż na blaszkę wyłożoną papierem i upiecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeśli "krakersy" nadal są miękkie, zmniejsz temperaturę do 60°C i piecz kolejne 40 minut

    Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem "krakersy" będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w MLEKU z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy - zagęszczą ją.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 2269 kJ/549 kcal
    Tłuszcz: 46 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
    Węglowodany: 0,9 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 25 g
    Białko: 18,6 g
    Sól: 0,14 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5908288974240
    147 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: