SKŁADNIKI
KUSKUS razowy* (zawiera GLUTEN) 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1462 kJ / 346 kcal
Tłuszcz - 2,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 64 g,
w tym cukry - 1,7 g
Białko - 13 g
Sól - 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.