• Nowy
KREM Z POMIDORÓW Z PIECZONĄ PAPRYKĄ I...

KREM Z POMIDORÓW Z PIECZONĄ PAPRYKĄ I WINNYMI JABŁKAMI BIO 450 g - GAPA

GAPA (zupy)
25,15 zł
Brutto

 
SKŁADNIKI
pomidory* 35 %, woda, pieczona papryka czerwona* 17,5 %, winne jabłka* 7 %, cebula*, czosnek*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, marchew*, pietruszka*, por*, ocet jabłkowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz czarny*, cukier trzcinowy*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ten słoik przypomina mi schronisko na Hali Lipowskiej w Beskidzie Żywieckim. Było już późno, środek zimy, dotarliśmy tam na skiturach głodni i zmęczeni. Zupa, którą dostaliśmy była gęsta od pomidorów i to nas uratowało. W sercu tej potrawy są dojrzałe pomidory, starannie gotowane, by wydobyć pełnię ich wartości oraz głęboką barwę. Pomysł na dodanie winnych jabłek pochodzi z kuchni Dolnego Śląska, dla równowagi otula je słodka pieczona papryka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 151 kJ / 36 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczyce, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

5907080467134
40 Przedmioty

11 innych produktów w tej samej kategorii: