KOLENDRA LIOFILIZOWANA BEZGLUTENOWA...

    KOLENDRA LIOFILIZOWANA BEZGLUTENOWA BIO 5 g - DARY NATURY

    8,86 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    100 % kolendra* liofilizowana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
    Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizcji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
    Liofilizowaną kolendrę z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, RYB, zup, sałatek, dań z ryżu i warzyw strączkowych lub jako dodatek do ziołowego naparu.

    SPOSÓB UŻYCIA
    odpowiednią ilość dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.
    5904538030605
    88 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: