SKŁADNIKI
100 % ekologiczne ziarna kakao Fair Trade (mielone, surowe, niealkalizowane, nieodtłuszczone).
Zawartość naturalna tłuszczu kakaowego: min 50%.
OPIS
Yanachaga to naturalne zmielone ziarna kakao, doskonały dodatek do koktajli lub składnik pysznych napojów. Po wyjęciu z owoców kakaowca, fermentacji i suszeniu, ziarna są zamrażane do minus 60 stopni Celsjusza i mielone.
Nie są one prażone ani alkalizowane, dzięki czemu zachowują swoje właściwości i charakterystyczny dla surowych ziaren kakao smak i jasny kolor.
Nie są także odtłuszczane, zachowując cały naturalny zdrowy kakaowy tłuszcz, który nadaje napojom aksamitnej konsystencji.
Nie jest to tradycyjne kakao, którego używamy do pieczenia, po zaparzeniu będzie smakować również zupełnie inaczej z wyczuwalną nutą fermentacji.
Dla tych, którzy poszukują tradycyjnego kakao polecamy Esperanzę marki Pizca del Mundo.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Propozycja przygotowania: zmiksuj (ręczne mieszanie może nie wystarczyć ze względu na dużą zawartość tłuszczu) dwie łyżeczki kakao z gorącym mlekiem lub napojem roślinnym, ewentualnie dosłódź do smaku.
UWAGA
Zbrylenie kakao jest zjawiskiem naturalnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.