BUDYŃ RYŻOWY MALINOWY BEZGLUTENOWY...

    BUDYŃ RYŻOWY MALINOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

    Obecnie brak na stanie
    4,23 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    skrobia ryżowa* (89,7 %), maliny sproszkowane* (4,5 %), suszone buraki czerwone*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
    2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
    3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
    4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
    Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 338 kJ/80 kcal
    Tłuszcz: 1,4 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
    Węglowodany: 14 g
    w tym cukry: 8 g
    Białko: 3 g
    Sól: 0,09 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
    8594006661935

    16 innych produktów w tej samej kategorii: