BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM...

    BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON

    Obecnie brak na stanie
    4,50 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8 %), mielony cynamon* (3 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
    2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
    3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
    4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
    Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
    Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
    Tłuszcz: <0,5 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
    Węglowodany: 85 g
    w tym cukry: 1,7 g
    Białko: 0,8 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
    8594006668361

    16 innych produktów w tej samej kategorii: