SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mieszanka białek* 33,9 % (białko konopne*, białko z nasion słonecznika*), odtłuszczone kakao w proszku*, gorzka czekolada* 5 % (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), naturalny aromat kakaowy, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa w czekoladzie min. 88 %.
OPIS
Proteinowy budyń o smaku czekoladowym to idealny deser białkowy dla każdego, kto chce podjadać naturalnie bez wyrzutów sumienia. Połączenie ekologicznych białek roślinnych, kakao i gorzkiej czekolady zapewnia czystą przyjemność z deseru.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 400 ml wybranego napoju roślinnego lub MLEKA, 40-50 g wybranego słodzika (np. erytrytol lub nierafinowany cukier trzcinowy)
1. Wymieszaj 100 ml płynu z proszkiem budyniowym na gładką masę.
2. 300 ml płynu ze słodzikiem wlać do garnka i zagotować.
3. Dodaj wymieszany budyń w proszku
4. Gotuj przez 2 minuty (niska temperatura), ciągle mieszając.
5. Przelej budyń do miseczek i odstaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1523 kJ/362 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 27 g
Sól: 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ŁUBIN, GLUTEN, SOJĘ, MLEKO, orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.