SKŁADNIKI
Witamina C (kwas L-askorbinowy)
OPIS
Suplementy diety. Witamina C wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Witamina C BATOM jest produktem naturalnego pochodzenia, pozyskiwana jest ze skrobi kukurydzianej w wyniku dwustopniowej fermentacji. Ta metoda produkcji witaminy C została opracowana w latach 60-tych dwudziestego wieku w Chinach i jest tam powszechnie stosowana.
ZALECANE SPOŻYCIE
Wymieszać 1 g produktu (1 ml według załączonej miarki = 1 g) z 250 ml wody. Składniki aktywne w 1 g: witamina C 1000 mg (1250% Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia)
UWAGI
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt nie jest przeznaczony dla osób ze skłonnościami do kamicy nerkowej, uczulonych na witaminę C.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHWOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.